Sistem tekmovanja

V letošnji izvedbi lige sodeluje 5 ekip, kar ni bilo najbolj optimalno za pripravo sistema tekmovanja pa vendar smo se potrudili, tako da so vse ekipe v čim bolj enakovrednem tekmovalnem položaju. Pri pripravi posameznega kola  se je upoštevalo več dejavnikov, ki so bili podani s strani sodelujočih ekip kot tudi s strani odbora lige.

Tako smo pri izdelavi razporeda tekem in kol uporabili sistem Bergerjevih tabel in izbrali tri-krožni ligaški sistem. S tem sistemom ima vsaka ekipa v celotni ligi 12 tekem, kar pomeni, da se vsaka ekipa trikrat pomeri z ostalimi ekipami. Pri razporeditvi tekmovalnih parov se je upoštevalo načelo čim bolj enakovredne razporeditve skozi celotno ligo, seveda zaradi petih sodelujočih ekip to ni bilo možno pripraviti v optimalni različici.

Pri pripravi posameznega kola  se je upoštevalo več dejavnikov, ki so bili podani s strani sodelujočih ekip kot tudi s strani odbora lige.

Vsaka ekipa je tekom lige enkrat zadolžena za organizacijo posameznega kola po navodilih in določbah odbora lige, s čimer dosežemo razpršenost lige po celotni Sloveniji in na ta način promoviramo ultimate. V vsakem kolu ima organizator in ena gostujoča ekipa po tri tekem, ostale pa po dve tekmi. Na ta način se domačinu omogoči, da ga lahko lokalno okolje še bolje spozna in je tudi možno izpeljati tri-krožni tekmovalni sistem. Tekmo celotne lige ima vsaka ekipa enkrat prvo tekmo, praviloma je to najbližja gostujoča ekipa. Posamezno kolo se prične ob 10h, tekme pa so dolge 60 minut.

Celoten urnik tekem razdeljen po tekmovalnih dnevih si lahko tu ogledate. Velja opomniti, da za posamezni dan lahko pride do sprememb pri umestitvi odmora ali začetka posamezne tekme. Za več podrobnosti se lahko obrnete na administratorja lige ali si točen urnik ogledate na podstrani Tekmovanje.