O ligi

Slovenska ultimate liga

Slovenska ultimate liga je ligaško ultimate frizbi tekmovanje ekip mixed formata, ki deluje pod okriljem Frizbi zveze Slovenije. Na podlagi trdnega prepričanja o svetli prihodnosti tega športa tudi pri nas je bila liga leta 2015 ustanovljena z idejo povečati prepoznavnost športa ter klubom omogočiti kakovostno ligaško tekmovanje. Dodaten motivacijski naboj pa je ligi dodala še odločitev zveze o tem, da tekmovanje v okviru lige šteje za naslov državnega prvaka mixed kategorije.  

Liga je organizirana v okviru večkrožnega ligaškega tekmovanja kot sklop večih tekmovalnih dni, ki se odvijajo po različnih lokacijah v Sloveniji. Tekmovanje v ligi poteka v okviru sezone, ki je vezana na koledarsko leto. Tako se posamezni  tekmovalni dnevi odvijajo v spomladanskih in jesenskih mesecih.

 

Namen in cilji

Namen lige je povečati prepoznavnost enega na svetu najhitreje rastočih športov in preko ligaškega tekmovanja ekipam hkrati omogočati zdrav športni duh ter tekmovanje na najvišji možni ravni.

 

Clji SUL so:

  • povečanje prepoznavnosti športa preko povečanja števila aktivnih udeležencev na tekmovanjih; 
  • povečanje prepoznavnosti športa z povečanjem števila gledalcev, medijskih objav, spletnih strani in socialnih omrežij in 
  • povečanje kakovosti tekmovanja lige tako z organizacijskega kot tekmovalnega vidika.

Datoteke:

Ponosni smo, da je udeležba ekip in igralcev SUL strmo v porastu.
Še naprej želimo, da liga uspešno raste ter, da se z njo razvija tudi ultimate frizbi v Sloveniji.

Sodelujemo z